Реч декана

У име наших студената, факултета, особља и више од десет хиљада бивших студената желим вам добродошлицу на интернет страницу Природно-математичког факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Одлука о наставку школовања и академском усавршавању је једна од најважнијих одлука коју млад човек може донети, а она ће, без обзира на избор факултета, у многоме утицати на вашу будућност. С обзиром да се на нашем факултету настава реализује из шест научних области у оквиру природно-математичког поља уколико желите да се бавите природним наукама Природно-математички факултет у Косовској Митровици је прави избор.

Од оснивања као независне високошколске установе, у школској 1971/72. години, наш факултет има значајну улогу у академском животу на просторима Косова и Метохије и један је од стубова развоја на овим просторима. Пажњу смо посветили врхунским студијским програмима и најновијим истраживањима у бројним областима, укључујући геонауке, биологију, хемију, информатику, физику и математику. Факултет је међународно признат по својој изврсности у истраживању, а наш наставни кадар прати савремене токове у циљу обезбеђивања врхунске наставе у најсавременијим областима и у међународном окружењу.

...

декан

Дејан М. Гурешић

Ове одлике иду у корист студентима на свим нивоима студија, што се огледа кроз висококвалитетни и персонализовани надзор од стране наставника који предњаче у својој области и који са својим студентима деле не само неопходна основна знања и вештине, већ и њихов ентузијазам за истраживање и свест о научним изазовима садашњости и будућности. Поред тога, успостављање и развој међународне сарадње који доприноси већој мобилности студената је један од наших главних циљева. Са дипломом Природно-математичког факултета, која је призната у земљи и иностранству, можете наставити студије на престижним универзитетима широм света.

Уколико се одлучите за Природно-математички факултет будите уверени да сте изабрали праву установу за улазак у свет природних наука.

Хвала вам што сте посетили нашу веб страницу и видимо се у новој школској години.

проф. др Дејан Гурешић
декан Природно-математичког
факултета Универзитета у Приштини
© 2019 - 2024 Природно-математички факултет. Сва права задржана. Design & Developed by: Дубљанин