Одржан међународни научни скуп ЛОКАЛНА САМОУПРАВА У ПЛАНИРАЊУ И УРЕЂЕЊУ ПРОСТОРА И НАСЕЉА

Објављено: 23.10.2024 07:35 Објавио: Јован Стевановић

Одржан јубиларни X научно-стручни скуп са међународним учешћем "ЛОКАЛНА САМОУПРАВА У ПЛАНИРАЊУ И УРЕЂЕЊУ ПРОСТОРА И НАСЕЉА," - Душан Ристић са Одсека за географију изабран за новог председника Асоцијације просторних планера Србије

У организацији Асоцијације просторних планера Србије и Универзитета у Београду – Географског факултета, а у сарадњи са Градом Пиротом и Привредном комором Пирот, у хотелу „ Ana Lux Spa” у Пироту, у периоду од 17. до 19. октобра 2024. године, успешно је одржан јубиларни, десети по реду, научно-стручни скуп са међународним учешћем „Локална самоуправа у планирању и уређењу простора и насеља.”

У петак, 18. октобра 2024. године, у оквиру скупа одржана је XVIII (изборна) Скупштина Асоцијације просторних планера Србије, на којој је Душан Ристић, асистент на Одсеку за географију Природно-математичког факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, једногласно изабран за новог председника Асоцијације просторних планера Србије.

Асоцијација просторних планера Србије је нестраначко, струковно, невладино и непрофитно удружење, основано пре више од 25 година ради оставаривања циљева у области просторног и урбанистичког планирања, уређења, коришћења и заштите простора.

Иначе, скупу је током сва три дана рада присуствовало близу 200 учесника, а поред домаћих аутора, радове и искуства презентовали су и учествовали у дискусијама бројни експерти из иностранства, као и значајан број младих истраживача. Међу учесницима скупа били су наставници и сарадници Одсека за географију, Природно-математичког факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Учесници скупа са писаним радом били су: проф. др Данијела Вукоичић, др Никола Милентијевић и асистенти Марко Ивановић, Душан Ристић и Сања Божовић. Уједно Душан Ристић, био је заменик председника Организационог одбора скупа.

О овом догађају известила је и национална медијска кућа Радио телевизија Србије (РТС) у емисији „Ово је Србија” 18. октобра 2024. године. Прилог можете погледати на следећем LINKU (од 29. минута). Као и остали локални медији: ТВ Пирот (Link), Пирот Плус Онлине (Link;Link), Пиротске вести (Link; Link).

Део атмосфере са скупа можете видети на следећим фотографијама.

 

 

© 2019 - 2024 Природно-математички факултет. Сва права задржана. Design & Developed by: Дубљанин